כיצד תדעי אם התינוק שלך רגיש לחלב אם?

ליאן הגיעה אלי לקליניקה לראשונה בהיותה בת שישה שבועות. היא היתה מתוקה להפליא וחייכנית, למרות שסבלה מהתקפים קשים וממושכים של גזים, בעיקר לאחר הנקה, כפי שסיפרה לי אמה המותשת. בנוסף, גופה הקטן היה מכוסה בפריחה ורדרדה, שהיתה הסיבה בגינה להגעתה לקליניקה. רופא הילדים טען שליאן כנראה אלרגית לאבקת הכביסה, והמשפחה רכשה כל אבקת כביסה וכל מרכך לתינוקות שניתן להשיג בארץ ובחו"ל, אך הפריחה לא חלפה. הרופא אמנם הבטיח כי תוך חודשיים יחלפו כל תופעות הגזים והפריחה בכל מקרה, אבל חודשיים הם זמן ארוך לתינוק שסובל, ואמא של ליאן רצתה למצות את כל האפשרויות.
למרות האבחנה של הרופא, והעובדה שהאם הביאה איתה מספר דוגמאות של אבקות כביסה לצורך בדיקה, הניסיון הממושך שלי בטיפול בתינוקות גרם לי לבחון כבר בשלב הראשון את האפשרות שליאן רגישה לחלב אימה. מדובר בבדיקה פשוטה בשיטת NAET, המתבצעת חיצונית ובתווך האם. התוצאה הראתה כי זו אכן הבעיה. האם, שחששה שתצטרך להפסיק להניק פרצה בבכי, אך אנו מיהרנו להרגיע אותה שבעזרת הטיפול, ליאן יכולה להמשיך לינוק ללא בעיה. ואכן, לאחר טיפול קצר (להרחבה בנושא אבחון וטיפול בתינוקות לחצו כאן). ליאן חזרה לביתה, וכבר למחרת בבוקר קיבלנו טלפון נרגש מהאם שבישר כי הפריחה נעלמה וכך גם התקפי הגזים, וליאן ישנה שבע שעות רצופות במהלך הלילה.

 גם כאשר הגיע עומר למרפאה היתה לי תחושה כי מדובר במקרה של רגישות לחלב אם. עומר נהג להקיא לאחר כל הנקה ואילו כאשר קיבל תחליף חלב לא הקיא. אימו של עומר היתה מתוסכלת מכך מאוד, שכן לעומר יש אח תאום, אשר יונק ללא כל בעיות. הרעיון שרק אחד מבין התאומים יינק ואילו השני יאכל תחליף חלב לא היה מקובל עליה. יועצת הנקה הפנתה אותה למרפאתי, לאחר ששיערה שמדובר באלרגיה לחלב האם, וכאשר הבדיקה בשיטת NAET הראתה כי זו אכן הבעיה אף אחת מאיתנו לא הופתעה. האם אף חשה הקלה שכן הרגעתי אותה שמדובר בבעיה קלה לטיפול, כפי שאכן קרה.

 אלרגיה של תינוקות לחלב האם היא בעיה נפוצה, אשר מאובחנת לעיתים רבות באופן שגוי כגזים, אלרגיה לאחד המזונות שהאם צורכת, אלרגיה לחומרי כביסה ועוד.
קשת התופעות מהן עשוי לסבול תינוק הרגיש לחלב אימו היא רחבה, החל בתופעות עיכוליות (כאבי בטן, הקאות, עצירות או יציאות מרובות), תופעות עוריות (כגון פריחה) ואף תופעות במערכת הנשימה (שיעול, ליחה וכדומה).

האבחון והטיפול בבעיה זו הם פשוטים, ובמרבית המקרים אין צורך לחזור על הטיפול יותר מפעם אחת.

 

תינוק סובל, עצבני ובוכה אינו גזירה משמיים אלא תופעות הניתנות לטיפול. אין צורך להמתין עד שיחלפו שלושה או ארבעה חודשים והתופעות יחלפו מעצמן (או לא), וניתן לחסוך את הסבל הן מהתינוק והן מהוריו.

 

לקבלת מידע נוסף בנושא אבחון וטיפול בתינוקות לחצו כאן או צרו קשר, ואנו נשמח לסייע.